Leerwerktraject

Sinds 2014 zijn wij een branche-gecertificeerd erkend leerwerkbedrijf dat zich richt op het bieden van leerwerktrajecten aan mensen die minder toegang hebben tot de arbeidsmarkt.  Ons aanbod is op maat gemaakt, speciaal ontwikkeld voor mensen die de stap willen zetten naar de arbeidsmarkt. Wij bieden een arbeidsmatige leer- en werkomgeving, waarbinnen mensen binnen een gestructureerde setting zowel persoonlijke als werknemersvaardigheden kunnen ontwikkelen. Ons doel is om mensen te ondersteunen bij het nemen van stappen richting zelfstandig functioneren in de maatschappij.

Ontwikkel Jezelf

Ontwikkel je vaardigheden en kennis in houtbewerken op jouw eigen niveau met ons leerwerktraject. Wij begeleiden mensen naar meer zelfstandigheid en inzicht, waardoor ze na afronding zowel de arbeidsmarkt kunnen betreden als een opstap kunnen maken naar het mbo-onderwijs.
Ons leeraanbod is gebaseerd op stappenplan werken met hout van “hout dat werkt “ met de daarbij behorende certificering.

Voor Wie

Bij Stadsboom zijn we er voor diegenen die door diverse uitdagingen niet de kans krijgen om deel te nemen aan een reguliere leerbaanroute, maar wel interesse hebben in houtbewerking.
We kijken naar de mogelijkheden binnen ons traject. Of je nu uit het praktijkonderwijs komt, ondersteuning nodig hebt, of een alternatieve leerroute zoekt, bij Stadsboom ben je welkom.

 

Instroomvoorwaarden

De instroomvoorwaarden bij het leertraject van Stadsboom zijn als volgt:

  • Pesten, discrimineren, angst aanjagen, alcohol- en drugsgebruik, stelen en agressie zijn niet toegestaan bij Stadsboom.
  • Akkoord gaan met verplicht een uur sport per week op onze locatie.
  • Bereidheid om te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Sporten

Bij Stadsboom gaat onze betrokkenheid verder dan enkel activerend werk. We organiseren ook wekelijkse sportmomenten waar iedereen aan meedoet, omdat we geloven dat lichaamsbeweging bijdraagt aan een verbeterde werkhouding.
Onze sportlessen worden verzorgd door Panda Training en zijn gericht op het bevorderen van gezondheid, plezier, kracht, samenwerking en balans.

Wat kun je verwachten

In ons leerwerktraject ontwikkel je praktische vaardigheden in houtbewerken op jouw tempo. Dit aangepast leeraanbod heeft als doel door te stromen naar betaald werk of als opstap naar het mbo-onderwijs. Ons leeraanbod is gebaseerd op stappenplan werken met hout van “hout dat werkt “ met de daarbij behorende certificering.

Wat ga je leren

Ons leeraanbod is gebaseerd op stappenplan werken met hout van “hout dat werkt “ met de daarbij behorende certificering.
Het complete leerwerktraject bestaat uit drie delen, beginnende bij de basisvorming houtbewerken. Bij deel 2 en 3 verdiept de lesstof. Stap voor stap maken deelnemers kennis met de theorie. Ieder deel sluit af met een praktijk- en theorietoets.Hieronder staat beschreven wat je kunt verwachten te leren in elk deel.

Deelnemers aan het Stappenplan Houtbewerken kunnen over het complete traject (deel 1, 2 en 3) een examen afleggen en een Houtdatwerkt branchecertificaat behalen.

Deel 1

In het eerste deel leer je werken in de werkplaats, omgaan met gereedschappen en elektrische apparatuur, werken met machines, herkennen van houtsoorten, tekenen, lezen van tekeningen, en uitvoeren van praktijkopdrachten.

Deel 2

In dit deel leer je werken in de machinale werkplaats, VCA-veiligheidsaspecten, omgaan met handgereedschappen en elektrische apparatuur, werken met machines, maken van houtverbindingen, gebruiken van montagematerialen, tekenen, en uitvoeren van praktijkopdrachten.

Deel 3

Dit deel omvat elektrisch handgereedschap, werken met machines, gebruik van transportkarren, houtverbindingen maken, werken met plaatmaterialen, bevestigen van scharnieren en handgrepen, tekenen, en uitvoeren van praktijkopdrachten.

Doorverwijzingen

Je kunt deelnemen bij Stadsboom vanuit verschillende routes, waaronder via de route "Op Weg Naar Werk" via Werkbedrijf Rijk van Nijmegen.
Ook, dagbesteding en maatwerkovereenkomsten met  de gemeente en zorginstellingen bieden toegang tot ons leerwerktraject.


Aanmelden

Wil je meer weten over aanmelden of informatie over onze trajecten?
Neem dan contact met ons op via email.