Activerend werk

Wat bieden we

Bij Stadsboom bieden we diverse mogelijkheden voor mensen met een uitdaging op zowel licht verstandelijk als psychiatrisch gebied.  Onze focus ligt op het stimuleren van sociale activering, het vergroten van zelfredzaamheid, het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en het aanleren van specifieke arbeidsvaardigheden.

Wat doen we

Binnen onze activerende werkzaamheden, die plaatsvinden in onze timmerwerkplaats, facilitaire ruimtes en buitenwerkplaats, worden deelnemers vakbekwaam begeleid. We streven ernaar om hun zelfstandigheid stap voor stap te vergroten en bij te dragen aan hun groei naar zelfredzaamheid.

Ons uitgangspunt is niet alleen om te kijken of iets haalbaar is, maar vooral hoe we het kunnen realiseren. We hanteren een creatieve en oplossingsgerichte benadering om dit te bereiken.

Waarom activerend werk

Het meedoen aan activerend werk heeft veel voordelen. Het gaat niet alleen om het werk zelf, maar ook om de mensen waarmee je omgaat, de steun die je krijgt en hoe goed je je voelt over jezelf. Als je werk doet dat bij je past en waar je goed in bent, voel je je gewaardeerd en bekwaam. Het is belangrijk dat het werk niet te makkelijk of te moeilijk is, zodat je niet gestrest raakt of je gaat vervelen. Op die manier blijf je gemotiveerd en voorkom je dat je ermee stopt.

Sporten

Bij Stadsboom gaat onze betrokkenheid verder dan enkel activerend werk. We organiseren ook wekelijkse sportmomenten die verplicht zijn, omdat we geloven dat lichaamsbeweging bijdraagt aan een verbeterde werkhouding. Onze sportlessen worden verzorgd door Panda Training en zijn gericht op het bevorderen van gezondheid, plezier, kracht, samenwerking en balans.

Trajecten en Doelgroepen

Stadsboom biedt een breed scala aan trajecten, waaronder ontwikkelingsgerichte dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding, vrijwilligerswerk, Wajong- en participatie leerwerktrajecten. We werken samen met verschillende zorginstellingen, gemeentes, vso-scholen, werkbedrijven en re-integratie bureaus.

Kortom, bij Stadsboom draait activerend werk om meer dan alleen het verrichten van werkzaamheden. Het gaat om het stimuleren van groei, het creëren van een gemeenschap en het bieden van waarde en voldoening aan alle deelnemers.


Aanmelden

Wil je graat meer weten over aanmelden of informatie over onze trajecten?
Neem dan contact met ons op via email.