Stadsboom en duurzaamheid


Bij Stadsboom gaan we voor lokaal en duurzaam.
Ons hout halen we zoveel mogelijk uit de nabije omgeving, waarna we de complete boom in onze eigen boomzagerij omtoveren tot prachtige planken en tafelbladen. Deze aanpak bespaart niet alleen op transportkosten, maar houdt ook alles binnen onze geliefde stad Nijmegen. Voor meubels met een verhaal en een hart voor onze lokale gemeenschap.

Maatschappij

Stadsboom richt zich op het ondersteunen van mensen met beperkte toegang tot de arbeidsmarkt, en begeleidt hen bij persoonlijke groei en het bereiken van een betere positie.

Door nauw samen te werken met lokale bedrijven streven we naar het opbouwen van sterke relaties en het bieden van onderlinge steun, een gevoel van gemeenschap en aan de lokale economie deel te nemen.

Als actieve deelnemer in lokale duurzaamheidsprojecten draagt Stadsboom bij aan een milieubewuste gemeenschap en benadrukt het de relevantie van duurzame en lokale ondernemingen. Dit toont aan dat duurzaamheid en lokale bedrijvigheid een solide basis hebben in onze samenleving.

Omgeving

Bij Stadsboom vinden we het belangrijk om goed voor het milieu te zorgen. Daarom gebruiken we alleen hoogwaardig hout dat lang meegaat. We vermijden goedkopere materialen die snel moeten worden vervangen en slecht zijn voor het milieu. In onze meubelmakerij proberen we continu te verbeteren op het gebied van duurzaamheid. We hergebruiken materialen en produceren geen restafval.

Bij het maken van houtproducten blijft er altijd wat over, zoals zaagsel en houtsnippers. Dit afval verwerken we tot briketten, waarmee we ons bedrijfspand verwarmen. Op deze manier maken we de levenscyclus van de bomen die we gebruiken helemaal rond en dragen we bij aan duurzame energievoorziening.

Product

Onze meubels laten zien waar we voor staan. We willen meubels maken die lang meegaan en geschikt zijn voor iedereen. We denken niet alleen aan wat ontwerpers en klanten willen op het gebied van duurzaamheid, maar ook aan tijdloos design en gemak voor iedereen. We zijn er trots op dat onze meubels een leven lang kunnen meegaan.


Lokaal Hout

Nijmegen is onze bron van hout. Bijna al onze meubels worden gemaakt van bomen uit Nijmegen. Deze bomen moeten toch worden gekapt, meestal omdat ze ziek zijn of zijn aangetast door een schimmel. Onze partners zijn vaak hoveniers en boomverzorgers die met deze bomen te maken krijgen. Daardoor belanden de bomen vaak bij ons.

We weten vaak precies waar de bomen vandaan komen in de stad. Wat is er mooier dan een meubelstuk gemaakt van een boom uit een plek die voor jou veel betekenis heeft?


We zijn er nog niet, maar plannen zijn er zeker!

Naast onze huidige inspanningen om zo duurzaam mogelijk te zijn, hebben we ook plannen om nog beter te worden.
We willen bijvoorbeeld investeren in een groen daktuin vol met sedum en bloeiende kruiden, samen met bijenkasten erop. Omdat bijen het moeilijk hebben, willen we anticiperen door bijenhotels en biodiversiteit objecten te faciliteren voor bedrijven.

 

Dit wordt gedaan onder de naam Stads-Bij, een nevenonderneming van Stadsboom die zich richt op het verzorgen en onderhouden van bijen.
Op onze daktuin komen bijenkasten, die verhuurd kunnen worden of geadopteerd door organisaties of bedrijven. Denk aan het adopteren van een bijenvolk om bij te dragen aan biodiversiteit. De honing die van deze bijenvolken komt, wordt verpakt in potjes met het logo van de organisatie of bedrijf erop.

Als je interesse hebt, kijk op de website van stads-bij