Trajecten

Stadsboom bied een verscheidenheid aan ontwikkelingsmogelijkheden binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Participatiewet.

Aanmelden

Wil je meer weten over aanmelden of informatie over onze trajecten?
Neem dan contact met ons op via email.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is een eerste gesprek om te bekijken of het Stadsboom bij jou past.

Route

Proefdraaien

Bij Stadsboom zijn proefdraaidagen bedoeld als kennismakingsdagen voor nieuwe medewerkers of leerlingen. Tijdens deze dagen krijg je de kans om de werkomgeving en de werkzaamheden te ervaren voordat je definitief besluit om bij Stadsboom aan de slag te gaan.
Het is een periode waarin zowel jij als Stadsboom kunnen beoordelen of er een goede match is en of de functie en het bedrijf aan je verwachtingen voldoen. Proefdraaidagen bieden ook de gelegenheid om vragen te stellen, meer te leren over de bedrijfscultuur en te ontdekken of de werkzaamheden bij je passen.

Orientatie periode

Tijdens deze periode wordt geëvalueerd welke vak- en werknemersvaardigheden je al bezit en aan welke je gaat werken. Hierbij wordt een persoonlijk leerdoelplan opgesteld, waarin vakvaardigheden zoals werken met hout en werknemersvaardigheden centraal staan.

De oriëntatieperiode duurt standaard drie maanden, maar kan indien nodig met nog eens drie maanden worden verlengd.

De opbouw van dagdelen en werktijden wordt in overleg vastgesteld. Het doel is dat je tegen het einde van de oriëntatieperiode minimaal zes dagdelen per week kunt werken. Dit is een vereiste om te kunnen starten met het leerwerktraject.

Na de eindevaluatie van de oriëntatieperiode wordt er samen met jou gekeken welke route het meest passend is voor verdere ontwikkeling.

 

Leerwerk-traject

Een leerwerktraject bij Stadsboom biedt op maat gemaakte begeleiding en een leeraanbod vergelijkbaar met MBO niveau 1 & 2. Als een branche-gecertificeerd erkend leerwerkbedrijf richten wij ons op mensen met diverse achtergronden, waardoor we een inclusieve omgeving bieden voor persoonlijke en professionele groei.

Activerend werk 

Stadsboom bied activerend werk aan als een essentiële stap richting zelfstandigheid en het benutten van individuele talenten en vaardigheden. Onze visie is gebaseerd op het geloof dat iedereen het recht heeft om werk te vinden en een zelfstandig leven te leiden.
We koesteren de mogelijkheden en sturen aan op groei, waarbij we obstakels ombuigen tot kansen.