Over ons 2018-05-30T12:33:51+00:00
Over Stadsboom
Verwijzer
Het Team

STADSBOOM

“Wij gaan ervan uit dat iedereen kwaliteiten en vaardigheden bezit waarmee hij of zij in staat is zich een plek in de maatschappij te verwerven. Ieder mens heeft recht  op werk. Ieder mens heeft behoefte aan, en recht op, een zo optimaal mogelijke ontwikkeling en ontplooiing.”  

Stadsboom is een gecertificeerd erkend leerbedrijf wat zich bezig houdt met duurzaam (ver)bouwen, onderhoud en renovatie en op ecologische wijze houten meubels en producten maakt van met name lokale bomen. Kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap staan in een hoog vaandel. Stadsboom is een klein, actief en innovatief bedrijf wat mensen wil helpen en ondersteunen in hun weg naar een betaalde baan als ambachtsman.

Mensen die graag weer aan de slag willen maar de stap naar betaald werk nog te groot is kan bij Stadsboom terecht.

Stadsboom stelt zich tot doel om jonge mensen met afstand tot de arbeidsmarkt omhoog te helpen op de participatieladder en daarmee de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. De doelgroep ontwikkelt zich vanuit een geïsoleerde situatie zonder sociale contacten en zonder deelname aan georganiseerde activiteiten, naar betaald werk of een vervolgopleiding.

 

Bekijk video hier!

VERWIJZER

“Werken, een baan, is voor iedereen belangrijk en een belangrijke pijler in het maatschappelijk herstelproces van mensen. Ieder mens heeft kwaliteiten en vanuit deze kwaliteiten wordt de zoektocht naar werk gestart.”

Stadsboom is ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf die – in het kader van een inclusieve samenleving/arbeidsmarkt- kansen wil bieden voor mensen die een eerste (hernieuwde) stap zetten op weg naar de arbeidsmarkt. Ons bedrijf is een maatschappelijke onderneming waar mensen werken en leren combineren, een opleiding- en trainingsplaats waarbinnen medewerkers begeleid worden op hun weg (terug) naar de arbeidsmarkt. Op zowel dienstverlenings- als productniveau doen wij geen concessie aan het kwaliteitsniveau. Dit betekent dat wij verwachtingen hebben aan onze medewerkers omdat wij weten dat dit mensen helpt op weg naar de door hen gestelde doelen.

Stadsboom biedt diverse trajecten:

  • arbeidsmatige dagbesteding
  • participatiebanen
  • sociale activering

Overeenkomsten van leer- werktrajecten kunnen gefinancierd worden door gemeenten. Ook voor grotere instellingen kan er gewerkt worden in onderaannemer schap.

Winst voor de medewerkers: Kans op een baan passend bij de mogelijkheden. Verbetering van het kennis- en opleidingsniveau. Een verbeterd  toekomstperspectief. En meteen al bij de start van het werk een zinvol leven met werk waar mensen op wachten!

Wij trainen actief op werknemers- en sociale vaardigheden. denk hierbij aan: vaktechnische vaardigheden, sociale arbeidsvaardigheden, werktempo, omgang met collega’s, etc. Wij werken met een competentieprofiel arbeidsvaardigheden en evalueren de voortgang van de vaardigheden regelmatig. Daarnaast bieden we een omgeving waar de gewone maatschappelijke zaken op een ontspannen manier geoefend worden. Denk hierbij aan samen eten en sporten. Door de inzet van Stadsboom zijn het afgelopen jaar diverse medewerkers doorgestroomd naar werkgevers in Nijmegen.

Jarno & Lonneke Wilbers
Jarno & Lonneke WilbersEigenaren Stadsboom

HET TEAM

Het Stadsboom team wordt gevormd door Jarno en Lonneke Wilbers de ervaring en de creativiteit van Jarno als meubelmaker , de liefde voor hout en de passie om mensen te helpen van Lonneke vormen samen de basis de kern van Stadsboom. Hierin worden zij gesteund door de vaste medewerkers:

Patrick Pel
Patrick PelLeermeester Staal
Ron Groen van Wettum
Ron Groen van WettumLeermeester 1e timmerman